Előfizetői tartalom

Barbie-őrület az aukciókon is - Ezek voltak a legdrágább darabok

műtárgy.com
A magyar mozikban éppen ma – július 20  - kerül bemutatásra a várva várt Barbie-film, amely egy rózsaszínű fantázia-kalandot ígér a nézők számára. A fiatal Greta Gerwig által rendezett vígjáték az első élőszereplős mozi a világhírű baba történetében. Az adaptáció egyben rámutat a Mattel termékének tartós, évtizedeken átívelő vonzerejére és népszerűségére. Friss kutatások alapján egy klasszikus, jó állapotban lévő modell napjainkban több mint 25 000 dollárt is érhet, nem beszélve a limitált példányszámú sorozatok karaktereiről. Cikkünkben rövid ismertetőt adunk a játék születéséről és világáról, továbbá felsorakoztatjuk az eddigi legmagasabb áron elkelt darabokat.

A Barbie ötlete Ruth Handlertől, a Mattel játékgyártó cég alapítójának, Elliot Handlernek a feleségétől származik. Ruth tinédzser lányára, Barbarára gondolva azon töprengett vajon miért nem létezik érettebb korú nőket megformáló figura a piacon. Egy németországi utazása során pillantotta meg a Bild Lilli elnevezésű, képregény alapján készült felnőtt babát. A látottakról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés