Előfizetői tartalom

Adják el japán kötvényeiket a külföldi befektetők

Portfolio
A külföldi befektetők jelentősen visszahúzódtak a japán kötvényektől, az augusztus 5-én zárult héten nettó 1,97 ezermilliárd jen (13,70 milliárd dollár) értékű, egy évnél hosszabb lejáratú kötvényt vettek ki, ami január 13. óta a legnagyobb mennyiség. Mindez a helyi kötvényhozamok további emelkedésével jár, miután a Bank of Japan kiigazította hozamszabályozási politikáját. Ennek ellenére a rövid lejáratú japán adósságpapírokba mintegy 768,6 milliárd jen külföldi tőke áramlott be.

Augusztus 10-én a külföldi befektetések jelentős kivonásáról számoltak be a japán kötvényekből, miután a Bank of Japan kiigazította hozamgörbe-kontroll politikáját, ami a helyi kötvényhozamok emelkedéséhez vezetett - írja a Reuters. A japán pénzügyminisztérium adatai szerint a külföldiek összesen nettó 1,97 ezermilliárd jen (13,70 milliárd dollár) értékben adtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés