Előfizetői tartalom

Mit árulnak el az aukciók a műtárgypiac helyzetéről - és mit nem?

műtárgy.com
A gazdasági bizonytalanság, a növekvő kamatlábak és a magas infláció közepette a friss aukciós eredmények azt mutatják, hogy a művészeti piac átalakulóban van. Az ArtTactic angol művészeti piackutató cég beszámolásai alapján a Christie’s, a Sotheby’s és a Phillips eladásai 18%-kal – 5.8 milliárd dollárra – csökkentek 2023 első felében az előző év azonos időszakához képest. Ez 2019 első feléhez, a világjárvány előtti időszakhoz viszonyítva valamivel magasabb eredménynek számít.

Ez a külső bizonytalanság tükrözheti magának a műtárgypiacnak a helyzetét is, amely egyesek szerint mélyebb korrekció előtt áll. „A pop art időszakában, tudtuk, hogy benne vagyunk a mozgalomban, ma nincs olyan jelentős művészeti megmozdulás, amelyről kifejezetten elismerjük, hogy most zajlik” – mondta Robert Fontaine, a nevét viselő floridai galéria tulajdonosa. Azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés