Előfizetői tartalom

Egyedülálló fényművészeti élmény az elhagyatott hőerőmű területén

műtárgy.com
Augusztus 30-án indul a várpalotai INOTA Fesztivál. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt audiovizuális eseményén hat ország neves fényművésze, összesen 13 installációval fogja expresszív módon megvilágítani az inotai hőerőmű emblematikus területét. A négy napos rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektettek a világító installációk és a kortárs, elektronikus zenei produkciók összehangolására. Kálmán Mátyást és Besnyő Dánielt, a fesztivál vizuális kurátorait Zachar Vera a műtárgy.com munkatársa kérdezte a hazai viszonylatban merőben innovatív kezdeményezésről, a művészeti projektek hátteréről.

Műtárgy.com: Hogyan született meg a Fesztivál ötlete? Kik is pontosan az alapkoncepció megálmodói? Miért az inotai helyszínre esett a választás? KM: Az ötlet legalább két helyről származik. Az egyik a Besnyő Dani, aki szervezőtársam, a fényművészeti programnak vele együtt vagyok a kurátora. Dani vezet egy Secret Mapping Experiment néven működő projektet, amiben én is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés