Előfizetői tartalom

10% feletti eurós állampapírhozam Magyarországon - Az mégis hogy?

Érdekes számokra bukkanhat az, aki a lakossági állampapírok kamatait nézegeti, példának okáért, hogy vannak ma olyan eurós állampapírok, amelyek 10% feletti hozamot kínálnak. Alábbi cikkünkben azt nézzük meg, hogyan jöhetett ez össze, milyen eurós állampapírt lehet még venni lakossági ügyfélként és miért valószerűtlen, hogy a közeljövőben újra találkozzunk 10%-os eurós hozammal itthon. A magyar megtakarítási piac jövőjével foglalkozunk a Portfolio szeptember 20-ai Future of Finance 2023 konferenciáján, érdemes eljönni!

A magyar megtakarítási piac jövőjével foglalkozunk a Portfolio szeptember 20-ai Future of Finance 2023 konferenciáján, érdemes eljönni!

10% feletti euróhozamok, de hogyan?

Ha valaki az utóbbi években a forintos lakossági állampapírok mellett eurós prémium állampapírból is bevásárolt, akkor bizonyos sorozatok esetében most 10% feletti eurós hozamnak örülhet.

Jelenleg a Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) 2023/X és 2027/X sorozata is 10,3%-os hozamot kínál,

az egyetlen bökkenő, hogy a PEMÁP-ot már nem értékesíti az ÁKK, így csak az tudja élvezni a magas eurós hozamokat, aki résen volt és bevásárolt, amíg lehetett. Vannak ezen felül olyan konstrukciók, amelyek szintén vonzó, 9% feletti eurós hozammal ketyegnek, ilyen a 2024/X és a 2026/X.

A cikk tartalmából:

  • Több olyan eurós lakossági állampapír-sorozat is van a piacon, ami most már 10% feletti eurós hozammal ketyeg.
  • Tavaly az eurózónában is magas volt az infláció, ennek köszönhető a magas kamatbázis.
  • Szeptembertől azonban fordul a kocka, de vannak még más eurós devizakötvények is a piacon.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés