Előfizetői tartalom

Inkább eladják a kötvényeket, és mást választanak helyettük a profi magyarok

A júliusi emelkedések után augusztusban is viszonylag jól teljesítettek a piacok, ami arra késztette az alapkezelőket, hogy kötvények helyett a részvényeket részesítsék előnyben. Az augusztusban megjelent gazdasági adatok vegyes képet mutattak, a recessziót azonban van esélye elkerülni a globális gazdaságnak: igaz, ahhoz az kell, hogy az inflációcsökkenés lendülete még hónapokon át kitartson. A portfóliómenedzserek szerint ezért a legtöbb jegybank még óvatos, kamatcsökkentések csak maximum néhány hónap múlva várhatóak, a kötvénypiac azonban már elkezdte beárazni a tartósan magas kamatokat.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló modellportfóliót. Az ajánlók az augusztusi helyzetnek megfelelően készültek el, a felmérésünkben tíz alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő cégek bocsátották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés