Előfizetői tartalom

Bombabejelentés a kannabisz iparban, szárnyalnak a részvények

A 2021-es év egyik sztáriparágának számító kannabisz szektor a feledés homályába veszett a befektetők szemében a mögöttünk álló hónapokban, szépen lassan csordogáltak lefelé a legjelentősebb termesztő vállalatok részvényárfolyamai. A napokban azonban jött egy bejelentés a tengerentúlról, ami az alagút mélyén felvillanó fénysugárként vonzotta be ismét a befektetőket, elképesztő ralit generálva a kannabisz-részvényeknél.

Jöhet az átsorolás?

Hosszú idő után ismét izgalmassá kezd válni a kannabisz szektor a befektetők számára, a tegnapi és a szerdai nap folyamán elképesztő ralit láthattunk a legfontosabb amerikai termesztőknél. A hirtelen reflektorfény annak köszönhető, hogy az amerikai egészségügyi minisztérium javaslata nyomán

enyhítés jöhet az Egyesült Államokban a marihuána besorolását illetően.

Egész pontosan a Department of Health and Human Services a marihuána ”alacsonyabb kockázatú szer” kategóriába való átsorolását javasolja, a jelenlegi Schedule 1, azaz orvosilag nem elfogadott, nagy eséllyel függőséget okozó szerek kategóriájából (ide tartozik még például a heroin és az LSD is). A hármas besorolású, azaz Schedule 3 szerek ezzel szemben az amerikai kábítószerellenes hatóság (DEA) definíciói szerint "közepes vagy alacsony fizikai és pszichológiai függőségi potenciállal rendelkeznek". Az alacsonyabb osztályba sorolt 3. jegyzékben szereplő kábítószerekre nem vonatkoznak olyan államközi korlátozások, mint az 1. jegyzékben szereplő kábítószerekre, és bizonyos üzleti adókedvezményekkel járnak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés