Előfizetői tartalom

A szeptember a tőzsdék legrosszabb hónapja - Lehet ok az optimizmusra?

Portfolio
A hosszú távú, történelmi átlagot tekintve a szeptember a legrosszabb hónap a részvénypiack számára - a CFRA kutatóintézet szerint 1945-ig visszamenőleg az S&P 500 amerikai tőzsdeindex az esetek több mint felében mínuszban zárta a szeptembert, az átlagos hozam pedig -0,73 százalék volt. Mielőtt azonban valaki belemerülne a szezonális piaci trendekbe és menekülőre fogná a témát, egyes elemzők szerint érdemes átgondolni a dolgot, több körülmény is abba az irányba mutat, hogy emelkedhetnek a tőzsdék az ősz első hónapjában.

Mi okozhat pozitív meglepetést a befektetők számára a történelmileg legrosszabban teljesítő szeptemberben és mi lehet pozitív piaci katalizátor, ami feljebb hajthatja az árfolyamokat? Egyes piaci szakértők szerint a mesterséges intelligencia körüli izgalom, a "szárazon tartott puskapor", azaz a magas (befektethető) készpénzállomány, illetve az Apple új iPhone-ja elég lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés