Előfizetői tartalom

Betegadatok után kémkedhetett a Facebook anyacége, súlyos pert kaptak a nyakukba

Portfolio
Egy amerikai szövetségi bíró úgy döntött, hogy a korábban Facebook néven ismert Meta Platforms-szal szemben befogad egy betegjogi pert, mivel a vád szerint a vállalat megsértette a páciensek egészségügyi információra vonatkozó adatkezelési szabályokat  a kórházak és más egészségügyi szolgáltatók által használt Meta Pixel nyomkövető eszközével. A felperesek azt állítják, hogy az érzékeny egészségügyi információkat szándékosan rögzítették és továbbították a Meta számára, amelyet a technológiai óriáscég aztán állítólag célzott reklámozásra használt fel.

Az ügy a Meta Pixel nyomkövető eszközének kórházak és más egészségügyi szolgáltatók általi használata körül forog. A keresetbefogadásról szóló ítéletet William Orrick amerikai kerületi bíró hozta meg San Franciscóban, aki kijelentette, hogy a felperesek folytathatják az eljárást azzal az állítással, hogy a Meta megsértette a szövetségi lehallgatási törvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés