Előfizetői tartalom

Nagy változást hozott az MNB ajánlása a magyarok egyik kedvenc ingatlanbefektetésénél - De megérte?

Nagy Tamás, MNB
Miközben az ingatlan befektetési alapok továbbra is kedveltek a befektetők között, pár éve sok esetben csak a legalább 180 napos visszaváltási idejű befektetési jegyekhez lehet hozzájutni a korábbi pár napos visszaváltási idejű sorozatok helyett. A befektetők egy része hátrányosnak érzi a változást, mert az ingatlanalapokat a gyorsan visszaváltható értékpapír-alapokkal hasonlítja össze. A változás mögött azonban a Magyar Nemzeti Bank befektetők érdekeit és a tőkepiac stabilitását védelmező elvárása áll.

Négy éves az ingatlanalap-ajánlás Magyarországon az ingatlanalapok akkor tettek szert igazán nagy népszerűségre, amikor az ingatlanpiac éppen erős felfutó fázisban volt. Az ingatlanok árai meredeken növekedtek és a legtöbb befektető elsősorban ezeket tűzte ki (akár közvetlenül, akár alapokon keresztül közvetetten) befektetési célul. Ez a növekedés még 2022-ben is jellemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés