Előfizetői tartalom

Nem ezt vártuk: sorra dönti a rekordokat a magyarok egyik kedvenc befektetése

A befektetési alapok nyári teljesítménye közel sem nevezhető gyengének: a júniusi rekordértékesítés után a júliusi és az augusztusi hónapban is hatalmas mértékű friss tőkét gyűjtöttek be az alapkezelők, pedig a 13%-os szocho bevezetése július 1-től versenyhátrányba hozta őket az állampapírokkal szemben. Nyár végére így a befektetési alapokban elhelyezett vagyon a 12 ezer milliárd forintot is átlépte, e vagyonnak pedig több mint egyharmadát a kötvényalapok adják. A hazai vagyonkezelés jövője is terítékre kerül a Portfolio szeptember 20-i Future of Finance konferenciáján, még nem késő regisztrálni a rendezvényre!

Fontos téma lesz ez is a Portfolio közelgő Future of Finance 2023 konferenciáján, még nem késő regisztrálni a rendezvényre!

Ahogy arról már rengetegszer beszámoltunk a Portfolio-n, az elmúlt hónapokban szigorított a kormány a befektetési alapok mögöttes befektetéseire vonatkozó szabályokon. Tette ezt azért, hogy az alapkezelők által kezelt vagyont az állampapírpiac felé terelje, szándéka szerint mintegy 500 milliárd forint értékben. Ezekről a döntésekről az alábbi cikkekben írtunk bővebben:

A befektetési alapok iránti keresletre azonban jóval nagyobb hatással lehetett az, hogy

július 1-i hatállyal a kormány a meglévő 15%-os kamatadó mellett 13%-os szociális hozzájárulási adót is kivetett a befektetésekre,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés