Előfizetői tartalom

Szabályozói cunamival néznek szembe a magyar vagyonkezelők, élhetetlen lett a környezet

Portfolio
A technológiai újítások és a digitalizáció előretörésének következtében az értékláncok lerövidültek, egyre jellemzőbb, hogy a vagyonkezelők direktben is foglalkoznak az ügyfelekkel. A direkt vagyonkezelés elterjedéséhez azonban még jó pár év kell Magyarországon – hangzott el a Portfolio Future of Finance 2023 konferenciájának vagyonkezelői panelbeszélgetésében. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a pénzügyi tudatosság fejlesztése lenne a nulladik pont, amíg a befektetési portfólió nagy részét a bankbetétek és az állampapírok teszik ki, nehéz ESG-ről beszélni. Kitértek a szakértők az egyre szigorúbb és egyre nagyobb versenyhátrányt okozó szabályozói és kormányzati elvárásokra is.

Pallos Noémi CFA, a Blackrock igazgatója a panelbeszélgetés moderátora a vagyonkezelői piac vezetőit kérdezte a jövőt érintő kilátásokról. Milyen ügyfélkörre lehet lőni a következő évtizedben? Barlai Róbert, a Diófa Alapkezelő igazgatósági tagja úgy véli, a vagyonkezelők nem feltétlen foglalkoznak direktben ügyfélkezeléssel, ugyanakkor ebben látszik elmozdulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés