Előfizetői tartalom

Személyre szabott részvényindexeket hozhat az AI, megváltozik a befektetések világa

Portfolio
Nagy erőkkel robban be a vagyonkezelői piacra a fenntarthatóság, Big Data, AI és Blockchain – hangzott el a Portfolio Future of Finance 2023 vagyonkezelői szekciójában. A technológiai fejlődés révén új ügyfélkör jelent meg, akik sokkal jobban használják a technológiát, tudatosabbak a befektetések terén. Az AI egyik nagy újítása lehet, hogy a jövőben akár személyre szabott SP 500 indexe is lehet egy ügyfélnek. Mindeközben zajlik az ESG-riporting ügyfélközpontúbbá alakítása, ahol szabályozói oldalról még mindig vannak jelentős hiányosságok.

Kiss Péter, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója előadásában a fenntarthatóság, Big Data, AI és Blockchain hatását emelte ki a vagyonkezelésre. Fontos trendként emelte ki, hogy a technológiai fejlődés révén új ügyfélkör jelent meg: sokkal jobban használják a technológiát, tudatosabbak a befektetések terén. A technológia fejlődése lehetővé tette, hogy csökkennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés