Előfizetői tartalom

Elfordulnak a gazdagok egy befektetéstől, pedig ez lehet a következő évtized nagy robbanása

Nagy Botond
A kiemelkedő vagyonnal rendelkező magánszemélyek között egyre kevesebben foglalkoznak a környezetvédelmi szempontokkal a befektetési döntéseik meghozatalakor – derül ki a Capgemini legfrissebb elemzéséből. A szakértők szerint a zöld befektetések iránti kereslet csökkenését egyrészt a gazdasági bizonytalanság okozza, másrészt pedig az, hogy más, nem ESG eszközök (például gáz vagy olaj) rövidebb távon magasabb hozammal kecsegtetnek. A tanulmány szerzői szerint mégsem szabad teljesen elfordulni a zöld szempontoktól, mivel a közeljövőben a globálisan kezelt vagyon kétharmadát az ESG típusú befektetések tehetik ki.

Banking Technology 2023 A digitális bankolásról, a fintech trendekről is szó lesz a Portfolio közelgő Banking Technology 2023 konferenciáján, érdemes jelentkezni a rendezvényre! Információ és jelentkezés A Capgemini a World Wealth Report 2023 című tanulmányának részeként 71 országban több mint 3170 HNWI...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái