Előfizetői tartalom

Elfordulnak a gazdagok egy befektetéstől, pedig ez lehet a következő évtized nagy robbanása

A kiemelkedő vagyonnal rendelkező magánszemélyek között egyre kevesebben foglalkoznak a környezetvédelmi szempontokkal a befektetési döntéseik meghozatalakor – derül ki a Capgemini legfrissebb elemzéséből. A szakértők szerint a zöld befektetések iránti kereslet csökkenését egyrészt a gazdasági bizonytalanság okozza, másrészt pedig az, hogy más, nem ESG eszközök (például gáz vagy olaj) rövidebb távon magasabb hozammal kecsegtetnek. A tanulmány szerzői szerint mégsem szabad teljesen elfordulni a zöld szempontoktól, mivel a közeljövőben a globálisan kezelt vagyon kétharmadát az ESG típusú befektetések tehetik ki.

Banking Technology 2023 A digitális bankolásról, a fintech trendekről is szó lesz a Portfolio közelgő Banking Technology 2023 konferenciáján, érdemes jelentkezni a rendezvényre! Információ és jelentkezés A Capgemini a World Wealth Report 2023 című tanulmányának részeként 71 országban több mint 3170 HNWI...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés