Előfizetői tartalom

250 millió dolláros ügyletet nyert a rejtélyes AI-cég, szárnyal az árfolyam

Portfolio
A Palantir Technologies 250 millió dolláros szerződést kötött az amerikai védelmi minisztériummal, az összeget a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási technológia kutatására és fejlesztésére használhatják fel. Az új, hároméves szerződés jól mutatja a vállalat közelségét az amerikai kormányhoz, valamint növekvő jelenlétét a mesterséges intelligencia és a honvédelem területén.

A Palantir részvényei május elején kezdtek el szárnyalni az AI-boom következtében, a kedd esti bejelentést követően 27-én 6,3 százalékkal került feljebb a jegyzés - ezzel idén már 136 százalékos a plusz. Az AI-szolgáltatásokról szóló megállapodás arra a munkára épül, amelyet a Palantir már 2018 óta végez a Army Research Lab számára. Az új szerződés értelmében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés