Előfizetői tartalom

Kiderült, hogyan turbózná fel a nyugdíjpénztárakat a Pénztárszövetség

A gyermekek számához kötné az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) a visszaigényelhető adót a nyugdíjpénztáraknál, emellett felpörgetné a munkáltatói befizetést az adóterhek csökkentésével - egyebek mellett ezeket a javaslatokat fejtette ki Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke a szervezet konferenciáján. Nagy szükség lenne a reformra, hiszen a tagok létszáma folyamatosan csökken, és a kezelt vagyon és a befizetések sem tudnak lépést tartani az inflációval.

Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke elmondta, hogy a szövetség együttműködik a Makronóm Intézettel: két közösen összeállított javaslatcsomagot tettek le a GFM asztalára, ennek az első részét ismertette a konferencián. A pénztáraknak volt egy erős sajátossága, ez az erős munkáltatói szerepvállalás, ami az utóbbi években eltűnt Elsősorban ennek visszaállításával lehetne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés