Előfizetői tartalom

Az Egri Bazilikától a Kopasz-hegyi felvonóig – Rudolf Mihály építész kiállítása a Vigadóban

műtárgy.com
Négy évtized munkásságát mutatja be a Pesti Vigadóban megrendezett, Lélekjelenlét – Rudolf Mihály és útitársai című kiállítás. Negyven év prezentálása mindenképpen nagy vállalás, de különösen akkor, ha egy olyan gazdag és tevékeny életútról van szó, mint amilyet Rudolf Mihály DLA Pro Architectura-, Ybl Miklós-, Kós Károly-díjas építész tudhat a magáénak. A műemlékeink iránt érdeklődőknek minden bizonnyal ismerősen cseng az alkotó neve, hiszen olyan épületek megújulása köthető a nevéhez, mint a miskolci Avasi Református Templom, a szintén miskolci Deszkatemplom, a Füzéri vár vagy az Egri Bazilika.

Két teremben száz tabló, ötven makett és megannyi, az épületekhez kapcsolódó képző- és iparművészeti alkotás várja a látogatókat. A tablókon Rudolf Mihály gondolatait olvasva tekinthetjük át negyven év projektjeit, ismerkedhetünk a műemlékek történetével, a rekonstrukciókkal, bővítésekkel, a tervezés és a megvalósítás folyamatával. A felújítások és megvalósult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés