Előfizetői tartalom

Mi lehet a megoldás a magyar nyugdíjproblémára?

Portfolio
A munkáltató vagy az állam ösztönzése nélkül nem racionális döntés egy nyugdíjpénztári tagság elindítása – mondta Regős Gábor, a Makronóm Intézet elemzője az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének konferenciáján. A szakember a Makronóm Intézet azon javaslatát mutatta be, amelyet az ÖPOSZ-szal közösen nyújtottak be a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak, és terveik szerint jelentősen javítaná a hazai nyugdíjrendszer helyzetét. A konferencián Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára a javaslatcsomagot megalapozó szakmai kutatás eredményeit ismertette, Ádám Viktor, a Noguchi kommunikációs ügynökség szakértője pedig arról beszélt, hogy milyen módszerekkel érdemes megszólítani a fiatalokat manapság.

A javaslatcsomag első részét Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke ismertette a konferencián kedden, az erről szóló cikkünk itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 03. Kiderült, hogyan turbózná fel a nyugdíjpénztárakat a Pénztárszövetség Regős Gábor, a Makronóm Intézet elemzője ismertette az ÖPOSZ-szal közösen készített és Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés