Portfolio signature

Nyugdíjpénzek: ilyet már rég nem láttunk Magyarországon

2019-ben láttunk utoljára hasonló hozamadatokat, mint az idei első három negyedévben, sőt, ha így megy tovább, rekord évet zárhatunk. Az önkéntes- és a magán-nyugdíjpénztári portfóliók is szárnyalnak: általánosak a 11-13% körüli hozamok, de vannak olyan szolgáltatók is, ahol a 15% feletti teljesítmény sem ritka. Kérdés, kitart-e ez a hozamkörnyezet év végéig, és vajon a jó hozamok meghozzák-e végre a kedvet a nyugdíjcélú megtakarításokhoz, mivel az eddigi adatok sajnos folyamatosan csökkenő taglétszámot mutatnak.
Kíváncsi vagy, mibe fektetnek a profik, szeretnél gyakorlati tippeket kapni ahhoz, hogyan indulj el? Akkor gyere el Te is a Portfolio november 8-ai ingyenes, Portfolio Investment Day exkluzív klubjára!

15% feletti hozam? Simán

A tavalyi szenvedős év után, amikor a részvény- és kötvénypiacon is sokat vesztettek a hazai nyugdíjpénztárak, idén már pozitívabb kép tárul elénk: a globális befektetői hangulat javulásával párhuzamosan az önkéntes- és magánnyugdíj-portfóliók hozamai is szépen visszajöttek, olyannyira, hogy

9 hónap alatt már sok esetben jobb hozamokat látni, mint az igen kiemelkedő évnek mondható 2019 egészében.

Voltak persze idén is izgalmak az első félévben, főként az amerikai bankválság, a Credit Suisse körüli problémák borzolták az első hónapokban a kedélyeket, és kockázatként továbbra is ott van a világban a makacs infláció, a túlfűtött gazdaságok és a jegybankok kamatemelési kényszere.

A cikk tartalmából:

  • Egy olyan pénztári portfólió sincs már, amely mínuszban lenne, sőt...összegyűjtöttük a legfrissebb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári hozamokat.
  • Ha ez így megy tovább idén, rekord évet zárhatnak a nyugdíjkasszák, sok esetben 15% feletti hozamnál tartanak.
  • Az új tagok azonban egyelőre hiányoznak, főként a fiatalok, akiknek száma az utóbbi években jelentősen visszaesett a tagok között.
  • Vannak már tervek a nyugdíjreformra.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés