Előfizetői tartalom

Íme a világ 7 legdrágább ékszere és azok története

műtárgy.com
A gyémántból, rubinból, smaragdból, jádéból és egyéb drágakövekből, anyagokból összeállított ékszerek a jólét és a luxus elhanyagolhatatlan szimbólumai. Áruk meghatározásához nagyban hozzájárul a kuriózum, a természeti szépség és a történelmi jelentőség. Pénzbeli értéküket tovább növeli, hogy a királyi családok, a tehetős műgyűjtők, illetve a hírességek körében egyaránt kimagasló népszerűségnek örvendenek. A műtárgy.com ebben a válogatásban bemutatja a 7 legdrágább ékszert és történetüket.

1. A Hope Diamond nyakláncÉrtéke: 250 millió dollár A 45.52 karátos Hope-gyémánt a legdrágább, legrégebbi és legritkább drágakő a listánkon. A szakértők szerint eredetileg a dél-indiai Golkonda bányáiból származik, ahol a 17. század közepén találhattak rá. Kék színét a benne található bóratomok jelenlétének tulajdonítják. A Hope Diamond nyaklánc Forrás: Smithsonian...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés