Előfizetői tartalom

Minden idők legdrágább borárverése a Sotheby’s-nél - 25 000 palack a legritkább évjáratokból

műtárgy.com
November 24-én veszi kezdetét a valaha volt legnagyobb és legjelentősebb borárveréssorozat Hong Kong-ban. A Sotheby's közreműködésével megvalósuló, The Epicurean’s Atlas (Ínyencek Atlasza) címet viselő, 5 alkalmas – 2024-ig novemberéig tartó – aukciószériában várhatóan 25 000 palack bort ajánlanak majd az érdeklődők számára. A tajvani műgyűjtő és üzletember Pierre Chen hatalmas gyűjteményéből származó tételek a kínai nagyváros után Londonba, New Yorkba, Párizsba és a burgundi borvidék fővárosának számító Beaune-be utaznak. A Sotheby's korábban 2021-ben értékesítette Chen borait, melyek ekkor 11,4 millió dolláros bevételt generáltak. A szervezők idén nagyjából 50 millió dolláros hozamra számítanak a borkülönlegességek összességéért.

A Sotheby’s elmondása szerint a milliárdos, aki a Yageo Corporation elektronikai óriásvállalat alapítója és elnöke, négy évtizede gyarapítja kollekcióját. A Forbes jelenleg Tajvan 10. – és a világ 515. – leggazdagabb embereként tartja számon Chent. Egy sajtóközleményben az aukciósház megosztotta, hogy az 1970-es években kezdett bordeaux-i borokat gyűjteni, majd a burgundi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés