Előfizetői tartalom

Íme az idei Paris+ par Art Basel művészeti vásár legnagyobb eladásai

műtárgy.com
Az európai művészeti vásárok szédítő időszaka vasárnap hivatalosan befejeződött a Grand Palais Éphémère-ben megrendezésre került Paris+ par Art Basel második kiadásának végeztével. A 154 galériát felvonultató, mintegy 38 000 látogatót vonzó vásáron a párizsi művészeti világ vezető szereplői mutatkoztak be, a művészetkedvelők új galériák megnyitóit, kiemelkedő kiállításokat és kivételes múzeumi tárlatokat tekinthettek meg a négy nap során.

A második alkalommal megrendezett Paris + par Art Basel nyitónapján máris számos nagy értékű művet értékesítettek. Míg a francia galériák a vásár résztvevőinek egyharmadát tették ki, az amerikai és európai székhelyű mega- és a középkategóriás galériák egyaránt igen jelentős eladásokat produkáltak. A David Zwirner galéria állítólag 6 millió dollárért adott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés