Előfizetői tartalom

Powell szavai sem rengették meg a piacokat

Portfolio
Ázsiában vegyes mozgásokkal telt a kereskedés, Európában pedig emelkednek a főbb tőzsdék, a magyar piacon azonban ma nincs kereskedés. A hangulat délután az amerikai és az európai tőzsdéken is jelentősen elkezdett javulni, miután az USA-ból a vártnál gyengébb gazdasági adatok érkeztek, amelyek a kamatvárakozások szempontjából pozitívnak tekinthetők. A nap – és egyben a hét – legfontosabb esemény a Fed kamatdöntése volt, ahol a várakozásoknak megfelelően nem változtattak az amerikai irányadó kamaton. Érdekesebb az lehet, amikor este fél 8-kor Jerome Powell tart majd sajtótájékoztatót. A Fed elnökének megszólalásai felfelé indították el a piacokat.

2023. november 01. 22:10 Megosztás Erős napot zártak New Yorkban Az amerikai tőzsdék pozitívan zárták a napot szerdán. A Dow Jones ipari átlag 221,71 ponttal, azaz 0,67%-kal emelkedett, és 33 274,58 ponton zárt. Az S&P 500 1,05%-ot ugrott, és 4 237,86...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés