FONTOS Van egy magyar állampapír, amit folyamatosan vesz a lakosság, pedig járhatnának jobban is
 
Előfizetői tartalom

Időről időre – Pető István műveiből nyílik kiállítás

műtárgy.com
Pető István munkáival legutóbb tavasszal találkozhatott a hazai közönség, hosszú, majd’ húsz évnyi szünet után. Ennek oka, hogy a művész közel négy évtizede Franciaországban él és alkot. Műveit világszerte számos helyszínen bemutatták, jelentős magán- és közgyűjteményekben őrzik – és szerencsére itthon is egyre nagyobb ismeretségnek örvend. Idén pedig az is kiderült, hogy a Várfok Galéria illusztris művészkörének tagja lett az alkotó, ahol De temps en temps - Időről időre címmel kiállítása nyílik november 15-én.

A tárlatot már csak azért is érdemes megtekinteni, mert Pető vásznai a rohanó világban megtorpanásra, csendes szemlélődésre és kontemplációra késztetik a nyitott szemmel és elmével érkező befogadót. A művész az alkotási folyamatra úgy tekint, mint egyfajta párbeszédre közte és a kép között, de a képek nemcsak az alkotójukkal, hanem a nézővel is interakcióba lépnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés