Előfizetői tartalom

Megjósolta a 2008-as összeomlást, most újabb problémára hívja fel a világ figyelmét

A legendás befektető Michael Burry - a Scion Asset Management alapítója, aki leginkább arról ismert, hogy a 2008-as összeomlást megelőzően az ingatlanpiac ellen fogadott - a jelek szerint most ismét egy nagy shortolás mellett tette le a voksát, mégpedig a félvezető iparággal kapcsolatban lett látványosan pesszimista a sztárbefektető. Burry ezen felül a legfrissebb szabályozói bejelentés szerint valósággal "elmenekült" a részvénypiacról: a két vezető amerikai részvényindexre vonatkozó short-pozícióját feladva nagyot zuhant a Scion Asset Management részvényportfóliója.

Rengeteg változás Tegnap tette közzé a 13F nevű dokumentumot a Scion Asset Management. A Michael Burry által menedzselt fedezeti alap esetében a legfrissebb dokumentum a szeptember 30-ig tartó három hónapos időszakot öleli fel. A fennmaradó kitettségek száma és a részvényportfólió piaci értékének bezuhanása is egyértelműen rámutatnak arra, hogy Burry ismét szinte teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés