arany és bitcoin
Befektetés

Ez lehet a mi korunk aranya

Portfolio
Alexis Ohanian fényesebb, tisztább jövőt jósol a kriptovalutáknak, és a bitcoint az arany modernkori változatának tekinti. A Reddit társalapítója szerint a kriptoipar a "spekuláció és kaszinóhangulat" helyett a szélesebb körű elfogadás felé fog rövidesen elmozdulni.

"Minden "kriptotélen" befektettem már, ezek továbbra sem zökkentenek ki" - írta a Reddit társalapítója a héten az X-en, utalva a kriptopiacon megfigyelhető ciklusok árfolyam szempontjából kedvezőtlen időszakaira. Hozzátette:

A tél kisöpri a turistákat és a szélhámosokat, ez minden iparágban megtörténik.

Ohanian szerint a kriptopiac a komoly ingadozás ellenére biztonságosnak nevezhető, szerinte ez "pont olyan, mint az arany", mivel a nemesfém értéke abból ered, hogy az emberek évszázadok óta hisznek abban, hogy ér valamit.

A bitcoin ugyanez - csak egy új generáció számára

- írta, megjegyezve, hogy a digitális token ráadásul az arannyal ellentétben teljesen decentralizált, ami rendkívül izgalmas lehetőségeket nyújthat a befektetők számára.

A kockázati tőkebefektető azt jósolta, hogy a kriptoipar a "spekuláció és kaszinóhangulat" helyett a szélesebb körű elfogadás és a nagyobb hasznosság felé fog elmozdulni. Ohanian azt is kijelentette, hogy a kripto és más alternatív eszközök felemelkedése azt jelenti, hogy a 60% részvényekből és 40% kötvényekből álló

klasszikus portfólió "halott a digitális bennszülöttek számára".

A bitcoin árfolyama idén már 120 százalékos pluszban van.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A bitcoinnal kapcsolatban a következő fontosabb események történtek mostanában:

  • Az AllianceBernstein nemrég megjelent elemzése szerint a bitcoin jegyzése 2025-ben akár 150 000 dolláros történelmi csúcsra is eljuthat, amit a felezési esemény (halving) és a várhatóan hamarosan jóváhagyásra kerülő, bitcoin ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) által generált intézményi pénzbeáramlás fog hajtani.
  • Tegnap érkezett a bejelentés, hogy a Commerzbank kriptodevizákra vonatkozó letétkezelési engedélyt kapott Németországban. Az engedély lehetővé teszi a bank számára, hogy a digitális eszközök széles körű szolgáltatási palettáját vezesse be. A Commerzbank lépése a kriptopénzek növekvő elfogadottságát és integrációját jelzi a hagyományos banki rendszerekbe, rávilágít továbbá az intézményi és vállalati ügyfelek növekvő igényére az ilyen szolgáltatások iránt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
napelem, napenergia, pv-panel, napelemes pályázat
karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
parlament tél budapest