Előfizetői tartalom

Kiakadtak a befektetők: hatalmas bukta, összeomlás jöhet a ChatGPT fejlesztőjénél

Portfolio
A ChatGPT-t fejlesztő OpenAI egyes befektetői jogi lépéseket vizsgálnak a vállalat igazgatótanácsa ellen, miután a testület leváltotta Sam Altman vezérigazgatót és ezzel potenciális tömeges elvándorlást indítottak el az alkalmazottak körében. A befektetők több száz millió dollár elveszítéséstől, és a vállalat összeomlásától tartanak - írja a Reuters.

Az OpenAI egyes befektetői jogi lépéseket vizsgálnak a vállalat igazgatótanácsa ellen - értesült a Reuters. A források szerint a befektetők jogi tanácsadókkal tanulmányozzák a lehetőségeiket, de még nem dőlt el, hogy ténylegesen pert indítanak-e. A befektetők attól tartanak, hogy a gyorsan növekvő generatív AI szektor ikonikus startupja akár össze is omolhat, ezért több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés