Előfizetői tartalom

Lezárult a 69 milliárd dolláros gigafelvásárlás

Portfolio
A chipgyártással és fejlesztéssel foglalkozó Broadcom befejezte a VMware felhőalapú számítástechnikai cég 69 milliárd dolláros felvásárlását, és ezzel a technológiai szektor egyik legnagyobb felvásárlási ügyletét zárta le. Az ügyletet a szabályozó hatóságok világszerte számos helyen vizsgálták, mielőtt Kína utoljára engedélyezte volna a tranzakciót - korábban aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az amerikai-kínai feszültségek befolyásolhatják az ügyletet.

A kaliforniai székhellyel rendelkező Broadcom elsősorban chipgyártóként és fejlesztőként tevékenykedik, miközben infrastrukturális szoftvermegoldásokat is kínál. A VMware - szintén amerikai vállalat, székhelye a kaliforniai Palo Altóban található - úgynevezett virtualizációs szoftvert fejleszt, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy fizikai számítógépen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés