Előfizetői tartalom

Hogyan reagál az agyunk a különböző festményekre? – Műtárgyak megtekintése közben vizualizálták az agyhullámokat

műtárgy.com
A brit Art Fund egy olyan projektet indított, amely valós időben vizualizálja az agyhullámok aktivitását, hogy mérje a különböző műalkotásokra adott reakcióinkat. A kezdeményezést e hónap elején a londoni Courtauld Galériában tesztelték. A technológia 2024-ben több kiválasztott brit múzeumba is eljut majd, így a látogatók újfajta betekintést nyerhetnek, hogyan reagál az agyuk arra, amit látnak.

A londoni Galériában tartott kísérleti projekt során a látogatók egy elektroencefalogram (EEG) monitorhoz csatlakoztatott fejhallgatót vettek fel. Ezt követően agyhullám-adataik valós idejű vizualizációja jelent meg a szoba közepén elhelyezett képernyőn, amelyet egy szakértő kezelt. Így az érdeklődők szemügyre vehették, hogy az egyes műalkotások mit is váltottak ki belőlük. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés