Előfizetői tartalom

Súlyos olajkatasztrófa történt, 13 éve nem volt ilyen

Portfolio
Egy tenger alatti csővezeték megrepedése miatt 26 ezer hordónyi, azaz két olimpiai méretű úszómedence térfogatának megfelelő mennyiségű olaj folyt ki a Mexikói-öbölben, Louisiana közelében. Számos olajipari vállalat tengeri kitermelését leállították a Deepwater Horizon katasztrófa óta a legsúlyosabbnak nevezett olajkiömlés miatt.

Többek között az Occidental, a W&T Offshore és a Talos Energy offshore olajkitermelését is leállították a Bloomberg szerint "a Deepwater Horizon katasztrófa óta a legsúlyosabbnak" nevezett olajkatasztrófa miatt, az olajkutak termelésének szünetelése napi mintegy 62 000 hordónyi kiesést jelent. Ha a tegnap történt olajszivárgás valóban olyan nagyságrendű volt, mint jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés