Előfizetői tartalom

99 éves korában elhunyt Charlie Munger - 15 jótanács a zseniális befektetőtől

Portfolio
99 éves korában elhunyt Charlie Munger befektető legenda, Warren Buffett befektetőtársa. A guru hosszú éveken keresztül "horgászott" rendkívül sikeresen a tőzsdék világában a Berkshire Hathaway alelnökeként, iránymutatására nagyon sok befektető figyelt oda. Cikkünkben egy gyűjteményt teszünk közzé Charlie Munger elhíresült szólásairól, amelyek bár a tőzsdék és a befektetések kontextusában hangzottak el, de olykor életvezetési tanácsként is megállják a helyüket.

Elhunyt Charlie Munger

99 éves korában meghalt Charlie Munger milliárdos, aki azt követően került be a befektetői köztudatba, hogy Warren Buffett befektetőtársává vált a Berkshire Hathawaynél. A Munger-család tájékoztatása szerint a befektető-filantróp helyi idő szerint kedd reggel hunyt el, békésen egy kaliforniai kórházban.

Az ügyvéd végzettségű Munger segített a nála hét évvel fiatalabb Warren Bufett-nek kialakítani azt a befektetési filozófiát, amely megalapozta a vállalatokba történő hosszú távú befektetéseiket. Irányításuk alatt a Berkshire átlagosan 20,1%-os éves hozamot produkált 1965 és 2021 között, ami majdnem kétszerese az S&P 500 index teljesítményének. Többek között emiatt is tisztelik a befektetőpárost hősként az egész befektetési világban, nem csak az Egyesült Államokban.

2023 elején Charlie Munger vagyonát 2,3 milliárd dollárra becsülték.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés