Előfizetői tartalom

Lehangoló nyugdíjszámok érkeztek Európából, csúnya helyen végzett a magyar lakosság

Portfolio
A felnőtt lakosság több mint egyharmadának egyáltalán nincs önálló nyugdíjmegtakarítása – állapította meg a biztosítók európai szervezete, az Insurance Europe (IE) tizenöt európai országban végzett felmérése. Magyarországon az európai átlagnál rosszabb a helyzet, hiszen csaknem minden második felnőtt tartozik ehhez a csoporthoz - hívta fel a figyelmet a felmérés eredményeire a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Az IE 2019 és 2021 után idén június-júliusban harmadszor végezte el nyugdíjtakarékossági felmérését, amelyben ezúttal tizenöt tagállama vett részt: a magyarok mellett a németek, osztrákok, svájciak, luxemburgiak, franciák, olaszok, spanyolok, portugálok mind a háromszor. Hozzájuk csatlakoztak idén a finnek, görögök, belgák, hollandok szlovákok és az írek is, összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés