Előfizetői tartalom

Rossz hírt közölt a Pfizer-vakcina gyártója

Portfolio
A kereskedés előtti adatok alapján nagy eséssel indíthatják a napot a Pfizer részvényei, miután a gyógyszeripari vállalat felülvizsgálta a 2024-re vonatkozó előrejelzését: elsősorban a koronavírus-vakcinák és a vonatkozó kezelések iránti csökkenő kereslet miatt a vállalat által frissen közölt profit- és bevételi előrejelzések jócskán elmaradnak az elemzői várakozásoktól. Érkezett a befektetők számára kedvező hír is, bár ez egyelőre nem úgy néz ki, hogy ez meghatotta volna a piacokat: a vállalat kiterjesztette a költségmegtakarítási programját.

A fontosabb változtatások a friss, 2024-re vonatkozó előrejelzésben: EPS: 2,05 - 2,25 dollár közötti korrigált részvényenkénti eredményre számít a Pfizer, szemben a 3,16-os elemzői konszenzussal. Árbevétel: 58,5 - 61,5 milliárd dollár közötti bevételre számítanak 2024-ben, ebbe beletartozik a rákgyógyszerekkel foglalkozó Seagen várható hozzájárulása, a 43 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés