Előfizetői tartalom

OTP, Tesla, Nvidia? Egy frászt - Mutatjuk az év legcombosabb tőzsdei menetelését!

Portfolio
Egészen elképesztő kisbefektetői őrület tombolt idén Dél-Koreában az EV-akkumulátorokkal kapcsolatos vállalatok részvényei körül, egy gyártócégnél hajmeresztő árfolyamalakulást láthattunk egy short squeeze-nek köszönhetően, amely során valósággal menekültek a részvényárfolyam esésére váró befektetők a piacról. Bár még van pár kereskedési nap 2023-ból, de nagy valószínűséggel kijelenthető: a brutális emelkedésnek köszönhetően az Ecopro lett a világ legjobban teljesítő részvénye idén.

Az Ecopro volt a megállíthatatlan dél-koreai kisbefektetői őrület zászlóshajója, ami elsősorban az akkumulátorgyártó vállalatok részvényeinél tombolt és jelentős kilengéseket okozott a vezető cégek jegyzéseinél. Több tényező tüzelte a ralit, lehet itt gondolni a népszerű Youtube influencerek buzdítására, de akár az USA szigorodó hozzáállására a kínai versenytársakhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés