Előfizetői tartalom

Miért veszünk műtárgyakat? Mutatjuk a legfontosabb mozgatórugókat

műtárgy.com
A Deloitte november végén tette közzé nyolcadik Art&Finance jelentését, amelyet az ArtTactic adatelemző céggel közösen készített. A kétévente publikálásra kerülő kutatás 2023-as kiadásának célja továbbra is, hogy rávilágítson a művészet pénzügyi vonatkozásaira és ezek alakulására. Foglalkozik többek között a gyűjtők következő generációjával, a művészeti gyűjtemények vagyonkezelésben betöltött szerepével. Mindemellett a pozitív és negatív aspektusokat és időszakokat, az aktuális trendeket elemezve támpontokat biztosít az olvasók számára a művészetet, a kulturális és pénzügyi ökoszisztémát érintő témakörökben. A műtárgy.com két cikkben összegzi a kutatás fontosabb megállapításait. Előző cikkünk itt olvasható.

Művészet és vagyonkezelés Érzelem vs. befektetés: miért vásárol műtárgyat? - A gyűjtők válaszai alapján Forrás: 8th Deloitte Private and ArtTactic Art & Finance Report Az elemzés többek között a gyűjtők motivációit és a műtárgyvásárlás okait is vizsgálja. A gyűjtőket (a megkérdezettek 60%-át) az elmúlt évekhez hasonlóan az „érzelmi  érték” vezérli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés