Előfizetői tartalom

300 milliárd dollárt tettek tavaly globálisan ebbe befektetésbe, itthon sem elérhetetlen

Portfolio
2023-ban rekordmennyiségű, összesen 300 milliárd dollárnyi friss tőkét vonzottak kötvényekbe fektető ETF-ek, a piac által kezelt vagyon a következő hat évben 6000 milliárd dollárra emelkedhet a jelenlegi 2000 milliárdról - közölte a Blackrock, a világ vezető vagyonkezelője. Az ugrásszerű növekedés az évtizedek óta nem látott legmagasabb hozamoknak tulajdonították, emiatt megnőtt a kereslet is az ilyen termékek iránt.

A kötvény ETF-ek piaca nem indult azonnal hatalmas bővülésnek: miután a BlackRock 2002-ben bevezette az első kötvény ETF-et, 17 év kellett ahhoz, hogy a piac felhalmozzon ezermilliárd dollárt. Ez a szám azonban mindössze három év alatt, tavaly júliusra megduplázódott, ezzel elérve a 2000 milliárd dolláros számot. A kötvényhozamok tavalyi emelkedését főként a központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés