Előfizetői tartalom

Rég elfeledett befektetésre kattantak rá újra a magyarok, de lehet vele nagyot kaszálni?

Befektetési szempontból kifejezetten jól alakult 2023, az árupiacokon mégsem lehetett nagyot kaszálni: a befektetési alapok rendre jóval az infláció alatt teljesítettek, igaz, hároméves időtávon azért voltak értékelhető hozamok. Az árupiaci alapok javarészt az arany 2023 végi áremelkedésnek köszönhetik a pozitív hozamot, bár az első három helyezettben van egy kakukktojás is. Az árupiacok összességében stagnáltak tavaly, jó beszállókkal az aranyon kívül is lehetett magas hozamokat elérni.

Narancslével is lehetett vagyont duplázni Nem volt rossz év 2023 a tőzsdéken: a globális piacok mozgatórugójának számító amerikai gazdaság ellenállónak bizonyult, az infláció globális szinten csökkenő pályára állt, ezzel pedig a részvényárfolyamok is emelkedésnek indulhattak. Mindezt beárnyékolta az év eleji bankválság, valamint az Ukrajnában és a Közel-Keleten zajló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés