Előfizetői tartalom

Egyre feszültebb a helyzet, kritikus szinten az olajár

Portfolio
Továbbra sincs megnyugvás az olaj piacán, sőt, az elmúlt másfél napban felgyorsultak az események: az iráni haditengerészet akciója és a Szuezi-csatornánál lévő helyzet élesedése mentén jelentős emelkedésnek indult az árfolyam, egy rövid időre a lélektanilag fontos 80 dolláros hordónkénti szintet is átlépte a Brent jegyzése.

Jelentős emelkedésnek indult tegnap este az olajár többek között annak köszönhetően, hogy az iráni állami média beszámolója szerint az iráni haditengerészet elfogta a St. Nikolas nevű olajszállító hajót az Ománi-öbölben. A hajó korábban vitába keveredett Washingtonnal az amerikaiak által szankcionált nyersolaj szállításának vádja miatt - Irán szerint ők csak "visszaszerezték"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés