Előfizetői tartalom

Esik az olaj ára

Portfolio
Egyre nagyobb esés van kibontakozóban az olaj piacán, ami mögött két fontosabb ok is meghúzódik: egyrészt az OPEC-olakkartell csökkenő ütemű globális olajkeresleti előrejelzést adott ki 2025-re vonatkozóan, ezen felül a kínai gazdaságból olyan adatok érkeztek, amik rontják legnagyobb olajimportőr ország gazdasági kilátásait.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete a szerdán kiadott havi előrejelzésében közölte, hogy a világ olajkereslete 2025-ben napi 1,85 millió hordóval fog nőni - a becslés jócskán elmarad az idei keresletnövekedési előrejelzéstől, amelyet a csoport változatlanul napi 2,2 millió hordón hagyott. Ez az első, 2025-re vonatkozó előrejelzés a kartell részéről - az olajhatalmak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés