Előfizetői tartalom

Íme 10 trend, ami teljesen felforgatja idén a vagyonkezelést

Kihívásokkal és lehetőségekkel teli év lesz 2024 a vagyonkezelői piac számára a Capgemini friss előrejelzése szerint. A világszerte berobbanó AI alaposan felforgatja az iparágat, de eddig nem látott segítséget is nyújthat. Mindeközben egyre inkább előtérbe kerül a privátbanki ügyfelek mellett a prémium ügyfélszegmens, a generációváltás pedig óriási vagyonokat mozgat meg. A Capgemini összeszedte, melyik az a 10 trend, ami leginkább befolyásolja majd a vagyonkezelői piacot idén.

Kritikus fontosságú terület lesz a digitális felkészültség a vagyonkezelő cégek számára a közeljövőben. A Capgemini vagyonkezelői piacra vonatkozó friss előrejelzése rámutat arra, hogy a generatív AI viharszerűen terjed az iparágakban, így a vagyonkezelő cégek ezt a technológiát az egész értékláncukban integrálni fogják, az ügyfelekkel társalgó chatbotoktól kezdve a bankárok támogatásáig, racionalizált back office munkafolyamatokkal.

A Capgemini World Wealth Report 2023-as jelentésében már volt szó arról, hogy a vagyonkezelési vezetők több mint 44%-a szerint cége már most is alkalmazza az AI és a gépi tanulási technológiákat az értéklánc egészében. Mindeközben az ügyfelek preferenciái és törekvései is gyorsan változnak. A nagy vagyonnal bírók több mint 55%-a a digitális csatornák képességeit tartja döntő fontosságúnak a vagyonkezelő cég kiválasztásakor. Ugyanakkor több mint 47% elégedetlen a vagyonkezelő cégének digitális felületével.

A friss jelentés szerint idén és a közeljövőben a vagyonkezelők új ügyfélkörökre, köztük az egyre fiatalabb ügyfélkörre is lőni fognak, és új üzleti módszereket fejlesztenek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés