Előfizetői tartalom

Évtizedekig tollasodtak, most pofára estek a gazdagok: az elmúlt 10 év legcsúnyább sztorija

Árgyelán Ágnes
Az elmúlt évtized legnagyobb vagyonvesztését szenvedték el tavaly a gazdagok, ha ez nem lenne elég, még a számuk is csökkent. A Capgemini friss elemzése szerint a szupergazdagok száma esett vissza leginkább, ezzel párhuzamosan évek óta nem látott változások jöttek a készpénztartásban. A tanulmány rávilágít arra is, hogy ez a környezet egy új vagyonszegmensnek teremt lehetőséget a felemelkedésre.

Az elmúlt évtized legnagyobb vagyonvesztése

Borús vége lett 2022-nek a gazdagok vagyona szempontjából is: míg 2021-ben még nőtt, tavaly a geopolitikai válságok, piaci visszaesések és megugró infláció hatására jelentősen visszaesett a világ vagyonosabb rétegének a vagyona. Mindennek az lett az eredménye, hogy

2022-ben 3,6%-kal csökkent a legalább egymillió dollárral rendelkezők (HNWI) vagyona, ami a legmeredekebb visszaesés volt az elmúlt évtizedben.

A vagyonkezelés jövőjéről és a megváltozott igényekről is szó lesz a Portfolio szeptember 20-ai Future of Finance 2023 konferenciáján. Ne maradj le róla, jelentkezz már most!

A legnagyobb vagyonok Észak-Amerikában vannak, annak ellenére, hogy a részvénypiaci zuhanás az itteni gazdagok vagyonát sem kímélte, és 7,4%-kal esett vissza.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái