Előfizetői tartalom

Egyre feszültebb a helyzet, soha nem tett még ilyet az olajóriás

Portfolio
Az Exxon Mobil pert indított amerikai és holland aktivista befektetőkkel szemben, hogy megakadályozza őket abban, hogy az olajipari óriáscég éves részvényesi közgyűlésén éghajlatvédelmi javaslatokat nyújtsanak be. A vállalat és a környezetvédő aktivisták közötti egyre élesedő feszültség közepette ez az első eset, hogy jogi úton igyekszik az olajóriás fellépni egy befektetőcsoport ellen.

A keresetet vasárnap nyújtották be az egyik texasi bíróságon a massachusettsi székhelyű Arjuna Capital befektetési cég és a Follow This, egy amszterdami székhelyű aktivista befektetői csoport ellen. Az Exxon Mobil keresetének alakulása komoly hatással lehet a jövőbeni részvényesi beadványokra - az amerikai részvénypiaci szabályozó hatóság, a SEC az elmúlt két negyedéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés