Előfizetői tartalom

Egyszerű trükkel törték fel egy amerikai felügyeleti szerv hivatalos X fiókját, majd gyorsan posztoltak is egyet

Portfolio
Egy hacker sikeresen megváltoztatta az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalos X-fiókjához (korábban Twitter) tartozó telefonszámot, majd a belépést követően a hatóság nevében már január 9-én hamis bejegyzést tett ki a bitcoin ETF-ek jóváhagyásáról, ezzel kisebb zavart okozva a piacon - jelentette a Financial Times. A bitcoin ETF-ek tényleges jóváhagyása másnap történt meg.

A SEC tisztázta, hogy ez a félrevezető bejegyzés nem volt pontos, és másnap hivatalosan bejelentette a jogszerű jóváhagyásokat. Az ügynökség megerősítette, hogy egy illetéktelen fél a fiókhoz tartozó telefonszám cseréje után a jelszót is megváltoztatta megváltoztatta. A SEC hangsúlyozta: a probléma nem a felügyelet rendszereivel, hanem a közösségimédia-platform biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés