Előfizetői tartalom

Történelmi csúcs a Richternél - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Már 3,5 százalékkal feljebb került a mai kereskedésben a Richter részvénye, ezzel az emelkedéssel pedig soha nem látott csúcsra került az árfolyam. De mi áll a rali hátterében, és meddig folytatódhat innen az emelkedés? Ezeknek járunk utána cikkünkben.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Itt az új csúcs

Tegnap érkezett egy bejelentés, miszerint stratégiai részesedést szerez a Richter egy bioszimiláris fejlesztésekkel foglalkozó német vállalatban, a Formycon nevű cégben egy 82,8 millió eurós tőkemeléssel. Elsősorban ennek köszönhetően sokáig a Richter teljesített a legjobban a tegnapi kereskedés során a hazai blue chipek közül, ma azonban még nagyobb emelkedést láthatunk a gyógyszergyártó részvényénél:

3,5 százalékos ralit követően új történelmi csúcsra került a jegyzés.

A gyógyszergyártó árfolyama idén eddig 9,5 százalékkal került feljebb, míg egy éves távlatban 15,6 százalékos emelkedésről lehet beszámolni.
rchter36

Maga az emelkedés egyébként sokáig viszonylag alacsony forgalom mellett zajlott, azaz a forgalom nem érte el az elmúlt 30 nap átlagos volumenét, 15:30 után azonban egyre nagyobb mennyiségben történtek (elsősorban vételi) ügyletek, ezzel most már

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés