Előfizetői tartalom

Hogyan lavírozott a beeső energiaárak közepette az OMV?

Portfolio
Közzétette legfrissebb negyedéves gyorsjelentését az osztrák OMV: az osztrák olajcég a 2023-as üzleti évben mintegy 6 milliárd euró tiszta működési eredményt ért el, ami története második legmagasabb értékét jelenti, a negyedik negyedéves számok felülmúlták az elemzői várakozásokat - az eredmények összességében így is nagyot estek a 2022-es rendkívüli évben elért szintekhez képest, mivel a nyersanyagárak visszaestek az extrém magas árszintekről, olvasható a társaság közleményében. Emellett a 2023-as évet a geopolitikai feszültségek eszkalálódása, az inflációs nyomás miatti gyengébb fogyasztói kereslet, valamint az éghajlatváltozásból és az energetikai átállásból eredő kihívások jellemezték az OMV-nél.

Portfolio Investment Day 2024 Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon! Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés