Előfizetői tartalom

2023-ban beszakadt a gáz ára - De mi lesz idén?

Hiába szökött korábban elképzelhetetlen magasságokba az európai földgáz ára 2022-ben, tavaly gyakorlatilag a teljes megugrást ledolgozta a jegyzés, egészen meredek áresést tapasztalhattunk ugyanis a TTF gáztőzsdén. De mi a helyzet idén, folytatódhat a kedvező 2023-as trend? Mi befolyásolja a gázárak alakulását, és mi a helyzet az olajárakkal? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a brit elemzőház Economist Intelligence Unit (EIU).

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Tovább eshet a gáz ára

2024-ben a szénhidrogének árupiaci jegyzései nagyrészt lejjebb fognak kerülni az EIU várakozásai szerint:

az európai földgáz átlagára például 2024-ben 20 százalékot eshet,

miután 2023-ban több 67 százalékot zuhant, elsősorban az iparban jelentkező kereslet csökkenése miatt - a visszaeső ipari teljesítménynek a versenyképességre gyakorolt hosszú távú hatásairól egyébként többször is felszólaltak az iparági vezetők, például Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is figyelmeztetett ezügyben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés