Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: ipar nélkül Európa félkarú óriás

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója adott elő a Portfolio által rendezett Budapest Economic Forum 2023 konferencián. A vezető Európa helyzetéről beszélt a kialakulóban lévő kétpólusú világrendszerben: elmondta, hogy szerinte milyen hozzáállásra és lépésekre lenne ahhoz szükség az iparban, hogy ne szakadjon el látványosan a kontinens a világ versenyképes országaitól. Emellett a zöld átállásra is kitért a vezető, amit egy bár szinte lehetetlen, de mindenképpen szükségesen elvégzendő feladatnak nevezett.

Hol is tartunk? A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója előadását egy rövid múltidézéssel kezdte: emlékeztetett rá, hogy az energiaválság hatására tavaly az USA és Kína vezetésével elkezdett formálódni a kétpólusú világrendszer, az országok pedig oldalt választottak az új helyzetben, ezt követően a konfliktusok egyre radikálisabb formát kezdtek ölteni, a korábban „megszokott”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés