Előfizetői tartalom

Euróban fizeti az osztalékot a Graphisoft Park

Portfolio
A Graphisoft Park 2022. november 29-én tarott közgyűlésének határozata alapján 2023. február 15 óta a társaság részvényeinek kereskedése euróban történik. Az euróban történő kereskedés első tapasztalati nyomán azonban az osztalék euróban történő folyósítását egy évvel elhalasztotta a társaság 2023-ban, most pedig arról határoztak, hogy az idei évtől már euróban fizetik ki az osztalékot, várhatóan 2024. május 20. körül.

Az euróban történő jegyzésre vonatkozó határozati javaslat indoklásában a társaság még 2022-ben kiemelte, hogy már alapításakor euróban denominálta a cég a részvényeit, könyveit kezdettől euróban vezeti, bevételeinek és kiadásainak döntő része euróban történik, előrejelzéseit euróban teszi meg és osztalékfizetési előterjesztéseit is euró alapon teszi meg. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés