Előfizetői tartalom

Ráugrottak a befektetők az állami tőkeprogramokra

Portfolio
A Nemzeti Tőkeholding 2023-as teljesítményét értékelte, valamint az idei terveket foglalta össze hétfői sajtótájékoztatóján Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Katona Bence, a NTH Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök-vezérigazgatója. A miniszter kiemelte: a zombialapokat megszüntették, az állami tőkealapok aktivitását növelték, és a Baross Gábor Tőkeprogram második pillérével nagy terveik vannak. Ennek keretében összesen 200 milliárd forintot helyeznek ki a zöld átállást célzó program keretében, ebből az állami forrás várhatóan 140 milliárd forint lehet, legalább 60 milliárd forintot várnak ugyanis a piaci szereplőktől.

Nagy Márton előadásában kitért arra, hogy a tavalyi év az állami tőkealapok esetében az intézményi átalakításáról szólt, valamint a tőkealapok aktivitásának növeléséről. Létrejött a Nemzeti Tőkeholding, ami átfogja az állami tőkealapok működését, felügyeletük kikerült a fejlesztési bankok alól, központosított rendszerben, holding struktúrában született újjá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés