Előfizetői tartalom

Váratlan döntéssel a kormány belenyúl a Babakötvény-szabályokba

Portfolio
Hétfő késő este vadonatúj rendeletet hirdetett ki a kormány a Magyar Közlönyben: február 13-ától legfeljebb 1,2 millió forintot fizethetnek be minden egyes Start-számlára egy naptári évben. A kormány tehát korlátozza az egy évben egy gyermek után befektethető babakötvény összegét, amivel feltehetően a kamatkiadások kordában tartása a célja, jelenleg ugyanis a csúcson van a babakötvény kamata.

A Kormány 22/2024. (II. 12.) Korm. rendelete a Start-számlákra való befizetések veszélyhelyzeti szabályairól címmel jelent meg hétfő esti közlönyben a kormány döntése, amivel korlátozza a Start-számlákra befizethető összeget. A kormány szokás szerint ezúttal is az Ukrajnában dúló háború okozta veszélyhelyzettel magyarázza a rendeleti jogszabályalkotást, emiatt kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés